• Velkommen til fosshagen.no - Den offisielle hjemmesiden til �ystein Fosshagen.

 • Spellemann 2015

  SÃ¥ ble det pris til Erik Moll for albumet "Many Years To Go"!
  Prosessen bak disse innspillingene var såpass spesiell at den fortjener å skrives ned. Kort fortalt startet vi med å ta med et lite studio på turné. Erik spilte og sang alene låtene sine i den formen vi ville ha, med plass for introer og soloer på rette steder og med fred og ro på hotellrom gjort om til studio for anledningen. To lange kvelder på fjorten låter.
  Disse opptakene er de samme sporene med Eriks vokal og gitar som er på albumet. Han kan sine ting... Jeg valgte å tracke dette i Mid/Side-konfigurasjon gjennom to Shure KSM44 og rett i Pro Tools.
  Deretter analyserte jeg sporene, la inn lede-klikk som fulgte originalenes tempo og sendte sporene til Ole Marius Sandberg for bass-pålegg. Bassen ble editert og timing justert.
  Neste pålegg ble gjort i Oslo, på scenen på Dizzie hvor jeg jobbet med Knut Hem en formiddag og fikk lagt perc, Dobro og Weissenborn-gitar. Dette gikk så fort at jeg ble sittende i en evighet med klipping for å få det synkronisert...
  Så satte jeg meg ned og tok fatt på den virkelige jobben; å få fram egenarten i hver enkelt låt. Frem med feler, mandoliner, Martin-gitarer, bratsj, litt alternative basser, mere klipping...rundt omkring på turné og i hus og heim og litt på hytte. Råmikser ble levert til Erik underveis.
  Erik fikk tatt opp kor med Inge Glambek og litt annet, og alt ble lagt inn i hoved-sessions hos meg.
  Grovmiksene ble tatt med til Havnelageret Studio, justert litt og vips!..var det ferdig.
  Totalt sett en arbeidskrevende metode, men altså med et vellykket resultat.
  Gode låter ble tatt godt vare på.


  Her kan du finne en del info om ting jeg gjør og lyder jeg har laget.
  Du kan få tips om felespill, se noter og høre lydklipp.
  Er du ute etter en felesolo på en låt du har laget? Info under "Studio"-linken.


  English version further down


  You're welcome to check out some of my history and the sounds that I've made.
  Pick up some useful hints on fiddle playing, with sheet music and sound clips.
  And if you need a fiddle track for a recording you can get in touch with me through this page. Click the "Studio"-link for instructions.

  ,