• Feler og bratsj

 • Feler:
  Bildet viser min "Customiserte" Josef Maier fiolin fra 1975. Den ble først brukt som skolefiolin et par år, deretter fikset opp og brukt av meg fram til 1983. Den ble seinere helt omarbeidet i bunn og lokk av selvlært felefikser Vidar Fjæreide. I de seneste årene er den blitt blodtrimmet for hastighet, omlakkert og dekorert i fargekombinasjonen "Biltema-gull / Tigerstripe-drodle-tusj-svart".
  Arbeidshesten min er en norskbygd, usignert fele fra omkring år 1900. Den er nokså puslete i volum, men fin og jevn og myk i målet. Ikke så "skrikete" og dermed en fele også for deg som ikke liker fele. Den har vært med siden min aller første store studiojobb i 1984. Og den var billig....
  Siste tilskudd i felehaugen kom i en plastpose overrakt fra Knerten Kamfjord, bassisten i "Meget i Sløyd". Det viste seg å være en hals, en sarg, en bunn og et lokk fra vedskjulet hans i Tønsberg. Delene ble supplert og satt sammen av A.T. Mjanger og viste seg å være en artig fele av den litt spesielle "Gagliano"-modellen. Den er fremdeles under bearbeidelse og justering. Bue:
  Favorittbuen min, (for tiden), er bygget av Arne Toralf Mjanger. Buen er litt lettere enn standard og da er det kjekt å spille fort.
  Bratsj:
  A. T. Mjanger har også laget bratsjen min. Den brukes mest i studio til strykearr.
  ---